NOTICIES

dilluns, de novembre 23, 2020

Sessió Territorial Terres de l'Ebre (PLA D’ACTUACIÓ NACIONAL DE JOVENTUT DE CATALUNYA)

 

(PLA D’ACTUACIÓ NACIONAL DE JOVENTUT DE CATALUNYA)


En relació a la redacció del nou Pla Nacional de Joventut de Catalunya, avui  dilluns 23/11 de 10h a 12h  s’ha realitzat per debatre la sessió territorialitzada del Pla d’actuació de Joventut 2021 de Terres de l'Ebre, envers el futur de les polítiques de joventut del nostre territori.  

 Els objectius de la sessió han estat:

  1. Explicar, breument, el procés del Pla d’actuació 2021 i del PNJCat, que ara reprenem
  2.  Contrastar quins han de ser els objectius i les principals mesures a incloure en el Pla d’actuació de Joventut 2021, entenent que és el document que recollirà les accions a dur a terme pels Departaments i unitats de la Generalitat de Catalunya en matèria de Joventut.

 

La sessió ha estat en línia, i adreçada a regidors/es de joventut, professionals de joventut, entitats juvenils i persones joves. 

Aquestes sessions són territorialitzades (malgrat ser telemàtiques), així poden respondre a les lògiques o necessitats territorials.

 

Les circumstàncies derivades de la COVID-19 han agreujat alguns dels aspectes que afecten la situació de les persones joves i que ja són estructurals (atur, precarietat laboral, segmentació del mercat laboral, índex de pobresa, criminalització del col·lectiu jove, etc.). La pandèmia i les mesures associades també han precipitat i fet visibles diversos canvis que ja s’estaven produint en la societat, alguns dels quals tenen una afectació especial entre les persones joves.

 

Aquest nou context posa de manifest que el procés del PNJCat no es pot dur a terme tal com estava previst, i que cal donar un nou enfocament tant al procés d’elaboració del PNJCat com al PNJCat en sí mateix perquè es puguin abordar els reptes que la pandèmia ha evidenciat amb més intensitat. 

 

Per això i per poder fer aquest canvi de rumb, volem posar en marxa: 

 

-Un pla d’actuació de Joventut 2021 – COVID’19: serà un pla de transició adaptat a les necessitats i les situacions que afecten les persones joves fruit  de la COVID-19.  

-Un nou procés de reflexió, de debat i de participació per a la construcció del nou marc de les polítiques de joventut, davant el context actual. 

 

 






 



 

 

Post Top Ad

Pàgines