NOTICIES

dimarts, de febrer 23, 2021

Espai virtual perquè les persones joves puguin expressar els seus neguits per la pandèmia de la COVID 19

 

Enllaç al espai i dates aquí


Els joves han estat un dels col·lectius més afectats per la pandèmia de la COVID 19, tant per les restriccions imposades al conjunt de la població com pels efectes  emocionals i  socioeconòmics derivats de la crisi.

Moltes persones joves senten que no se’ls han tingut prou en compte, tampoc les seves diferents realitats i necessitats, en la gestió de la pandèmia. Han vist com socialment se’ls ha criminalitzat i culpabilitzat als mitjans de comunicació i no s’ha reconegut el paper de suport comunitari que moltes d’elles han tingut durant la pandèmia.

Al mateix temps, han vist limitat l’accés ​a l’educació, a l’oci i la cultura, al treball, a les relacions  socials, etc. i no han disposat d’espais, més enllà dels serveis locals de joventut, on traslladar les seves vivències, neguits i propostes per a la gestió de la pandèmia. 

  

Conscients de tot això, la Direcció ​General de Joventut vol oferir un espai virtual perquè les persones joves puguin expressar aquestes realitats, necessitats i reivindicacions de forma directa. L’espai està dissenyat per recollir d’una manera oberta, amable i dinàmica les opinions i les propostes de les persones joves. Volem escoltar de primera mà la seva veu i treballar per incorporar la seva mirada en la gestió de la pandèmia.  

 

Hi haurà cinc espais de debat per tractar les temàtiques següents: 

  

1. Trobar-se. Quan i com quedem? En aquest espai ens agradaria que les persones joves puguin parlar de com han estat les seves relacions socials, com les han viscut i quines alternatives han trobat. 

  

2. Sexualitat i pandèmia. Lligar i tenir relacions en el confinament i el toc de queda. Els i les joves podran parlar de com ha afectat la pandèmia en la seva sexualitat, tant en la seva expressió com en la seva identificació sexual. 

  

3. Sense nit. Sortir, la festa i l’oci, part de la nostra identitat.  Com s’han sentit els i les joves, com els ha afectat que no hi hagi hagut oci nocturn (discoteques, festes majors, bars, etc.), i com hi han fet front.

  

4. Com et sents? Incertesa, tancament i emocions. En aquest espai es parlarà de com la pandèmia, i la incertesa que ha comportat , ha afectat al benestar psicològic de les persones joves i les seves conseqüències en la salut mental. 

  

5. Podem fer plans? Projectes de vida i pandèmia. Espai pensat per tractar com la pandèmia ha afectat les persones joves en els plans de futur que tenien. S’han estroncat projectes acadèmics, laborals, d’emancipació? Quines alternatives han trobat? Com es podia i es pot fer perquè els projectes no es perdin? 

  

Hi haurà un espai de debat per joves de diferents edats, per als menors de 20 anys i pels que tenen més de 20 anys. 

  

A l’enllaç que hi ha a continuació podràs veure tota la informació dels espais, així com les dates i els horaris en què es faran.  jovecat.gencat.cat/debatsCOVID

  

 De ben segur molts i moltes  tenen ganes d’expressar tot el que han viscut durant aquests mesos i poder dir la seva.

Post Top Ad

Pàgines